Stedentrip Amman

Intro

Stedentrip Amman: Verblijf in Amman met keuze uit verschillende optionele excursies
3, 4, 5 of 6-daagse stedentrip Amman inclusief vlucht, luchthaventransfers en verblijf in 5-sterren hotel.

Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vind je ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Vanuit Amman kun je een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling. Je kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, uit dezelfde periode. Boven op de Romeinse overblijfselen vind je hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei!

Waarom deze reisdeal?

 • Retourvlucht Amman

 • Overnachtingen volgens gekozen reisduur

 • Keuze uit verschillende optionele excursies

 • Optioneel ontbijt in het hotel

 • Inclusief privé luchthaventransfers

 • Gratis upgrade naar het 5-sterren hotel Regency Palace!

 

Reisinformatie

Exclusieve aanbieding, inclusief overnachting in 5-sterren hotel

Een exclusief arrangement Amman, inclusief overnachting in het vijfsterren Regency Palace Hotel. Verken Amman op eigen gelegenheid. Kies voor een 3-, 4-, 5 of 6-daags arrangement en overnacht in stijl!

Bij aankomst in Amman word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel gebracht. De rest van je verblijf kun je naar eigen inzicht invullen. Verken Amman op eigen gelegenheid of stel jouw eigen arrangement samen met onze optionele excursies.

Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vind je ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Optionele excursies:

Stadstour Amman en de Romeinse ruines van Jerash
Je maakt een 2-uur durende stadstour door Amman en bezoekt onder andere het Archeologisch Museum, de citadel, de King Abdullah I moskee en het Amfitheater. Vervolgens rijd je naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling. Je kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Je brengt ca. 2 uur door in Jerash. Inclusief hoteltransfers.

Excursie Dode Zee inclusief lunch
Maak een ontspannen uitstapje naar de Dode Zee. Je brengt ca. 3 uur bij een 4-sterrenhotel aan de Dode Zee, waar je voldoende tijd heeft om te zwemmen. Lunch en hoteltransfers zijn inbegrepen.

Dagexcursie Petra
Je wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs, Petra. Hier leidt een lokale gids je 2 uur rond. Al heb je vast al veel beelden van Petra gezien, niets kan je voorbereiden op de eerste keer dat je voor het eerst de smalle kloof van de Siq verlaat en oog in oog staat met het indrukwekkende bouwwerk van de Schatkamer (Khaznah). Petra werd ooit gebouwd door de Nabateeërs, die grote rijkdom verkregen door de controle op de karavaanroutes. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn. Vandaag de dag kan je er wandelen langs bijzondere gebouwen. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen. Niet voor niets is Petra een van de Zeven Wereldwonderen. Inclusief hoteltransfers.

De Woestijnkastelen
Verspreid over de woestijn ten oosten en zuiden van Amman vindt u diverse woestijnkastelen. Het merendeel van deze kastelen en forten werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de Omajjadendynastie. De meeste kastelen en forten liggen langs oude handelsroutes. Tijdens deze excursie bezoekt u Al Kharraneh Castle, Amra Castle en Al Azraq Castle. Inclusief hoteltransfers.

Accommodatie

Regency Palace Hotel Amman

Bijzonderheden
Vanaf het vijfsterren Regency Palace Hotel heeft u een prachtig uitzicht over Amman. Het hotel heeft een goede ligging, op korte afstand van winkels en vele bezienswaardigheden. De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort, inclusief gratis WiFi. Uniek is het dakterras met zwembad en de hippe U Roof Lounge. Geniet hier 's avonds, onder het genot van een drankje, van het prachtige uitzicht over de omgeving. Het Regency Palace Hotel heeft daarnaast meerdere restaurants en een welness- en fitnesscentrum met zwembad. Niet voor niets is het Amman Regency Palace Hotel een van onze favoriete hotels in Amman.

In het hotel kan je ook heerlijk genieten van Polynesische maaltijden in Trader Vic's Restaurant, terwijl Al Madafa rijke buffetten van de Jordaanse keuken biedt. Cubaanse muziek en heerlijke wijnen zijn verkrijgbaar aan de bar.

Het Regency Palace Hotel ligt op slechts 8 km van de internationale luchthaven van Marka. Het hotel biedt gratis privéparkeergelegenheid.

Aanvullende info

Vanafprijzen en beschikbaarheid

Vertrek vanaf Brussel Zaventem

 • 4-daagse reis | € 299,00
 • 5-daagse reis | € 329,00

Vertrek vanaf Amsterdam

 • 3-daagse reis | € 329,00
 • 4-daagse reis | € 359,00
 • 5-daagse reis | € 389,00
 • 6-daagse reis | € 419,00

De vanafprijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.


Exclusief

 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

 • € 35,00 boekingskosten

 • Eventuele toeristenbelasting ter plaatse te betalen

 • Aanvullende verzekeringen en extra's


Vluchtinformatie
Vertrek vanaf Amsterdam of Brussel Zaventem. Deze reisdeal is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten.

Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia naar Amman. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen.

Vanaf Brussel Zaventem vliegt u met Ryanair naar Amman. De vluchttijden worden na het boekingsproces met u gecommuniceerd. Het meest voorkomende schema is:
- Heenreis vertrek in de ochtend of middag
- Terugreis vertrek in de middag of avond

Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden. 
 
Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.


 
Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden specifiek geldend voor flash sales van toepassing: Zie voorwaarden                      
                         
De touroperator is aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.                          

Na boekingsbevestiging door touroperator dient de volledige reissom per omgaande worden voldaan. Een definitieve boeking is niet annuleerbaar door de reiziger. Er gelden 100% kosten.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan de touroperator binnen 24 uur (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven zonder extra kosten. Vervolgens heeft de klant  72 uur de tijd (te rekenen tijdens de officiële werkdagen) om op het herziene aanbod te reageren. Indien de klant het aanbod niet aanvaard, zal de touroperator een ander aanbod voorzien die de klant tegemoet komt. Indien geen passende oplossing wordt gevonden, kan de klant de volledige reis kosteloos annuleren.

De kamers in genoemde hotels worden vooraf ingekocht. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een hotel de beschikbaarheid van de hotelkamers niet tijdig of juist aan de touroperator doorgeeft. Tevens kan het voorkomen dat het hotel een update van de beschikbaarheid doorgeeft in avonden of weekenden. De touroperator is in deze gevallen niet in de mogelijkheid de beschikbare vertrekdata te wijzigen. Hierdoor is het mogelijk dat er een boeking wordt gemaakt, terwijl een hotel geen beschikbaarheid heeft. De touroperator zal bij een niet beschikbare kamer een gelijkwaardig alternatief doorgeven en/of de volgorde van de accommodaties aanpassen.

Het reserveren van boeking gebeurt rechtstreeks bij Style in Travel. Alle vragen en klachten dienen rechtstreeks aan Style in Travel gericht te zijn. Het is belangrijk dat de bevestiging van Style in Travel goed bewaard wordt.
 

Kaart

Bestemming

Jordanie

Jordanië is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij snappen helemaal waarom! De avontuurlijke reiziger voelt zich hier direct thuis. Deze veelzijdige bestemming laat je keer op keer weer versteld staan. Van dobberen in de Dode Zee tot de bizarre natuur van woestijnen en canyons: Jordanië has it all! Maar waar Jordanië echt bekend om staat is het culturele erfgoed. Jordanië heeft veel invloeden uit de Romeinse tijd en heeft veel indrukwekkende ruïnes, waaronder in de stad Petra, dat behoort tot één van de zeven wereldwonderen en tot werelderfgoed is verklaard door UNESCO. Meer bevestiging dan dit heb je niet nodig, ga dus met je eigen ogen deze unieke bestemming ontdekken!

Prijzen

Het geselecteerde kamer type is helaas niet beschikbaar. Maak opnieuw een keuze.